— Åh, jag blir så trött på konservativa, intoleranta, kristna stenåldersmänniskor!

— Vad menar du nu?

— Jamen, kan ni inte bara sluta!? Sluta predika er unkna och fördömande syn på sex.

— Vad är egentligen problemet, menar du?

— Att ni fördömer människors olika sexualitet.

— Vi som bejakar en traditionell kristen sexualmoral håller för sant att sex endast är moraliskt riktigt i en specifik kontext, dvs. i ett äktenskap mellan en man och en kvinna. Är det detta som provocerar dig?

— Ja! Ni ska inte komma och säga hur människor ska leva sina liv. Att du har medeltidsidéer om vem man får ligga med är okej med mig så länge du håller det för dig själv. Liksom, vill du leva så, så gör det, men kom inte och säg hur andra ska leva sina liv.

— Du menar alltså att det är fel att ha synpunkter på hur andra lever sina liv?

— Exakt. Sköt dig själv, men säg inte hur andra ska göra.

— Jag lever mitt liv på ett sätt som inkluderar att jag ibland uttrycker min ståndpunkt i sexualmoraliska frågor. Har du synpunkter på det?

— Ja, det är ju det jag säger!

— Då har du precis sågat av grenen du sitter på.

— Va?!

— Ja, genom att säga att det är fel att ha synpunkter på hur någon annan lever sitt liv så har du implicit uttryckt en synpunkt på hur jag lever mitt liv, men det är ju precis det som man enligt dig inte får göra.